Nk nieuwkuijk Mtb 2016

Gewoon een wedstrijd maar toch ook weer niet. Elk jaar hetzelfde gevoel, elke jaar dezelfde spanning. Dit jaar werd het NK verreden in Nieuw Kuijk. De laatste weken hard getraind op start, draaien en keren en natuurlijk hard rijden. Ruud en Chris-Jan beten het spits af. Ruud kende een kopstart en wist zich in het veld ondanks fysiek problemen keurig stand te houden en reed naar een 15e plek, Chris-Jan eindigde als 27e. Vervolgens was het de beurt aan Dennis en Sander. Beiden hadden een goede start totdat Dennis een beuk kreeg en ver teruggeworpen werd. Hij knokte zich terug naar Sander en samen reden ze verder naar het groepje dat streed om positie zeven en toereed naar zes. Een foutje van een mederenner veroorzaakte een valpartijtje waar Sander bij betrokken raakte. Hierdoor kon hij in de eindsprint niet meedoen en eindigde als negende. Dennis verloor de eindsprint en eindigde als achtste. Prima prestaties dus. Hielke en Olaf mochten zich vervolgens bewijzen bij de amateurs. Olaf traint iets minder maar wist toch een prima race neer te zetten en eindigde als 17e. Hielke had een prima start en wist zich ook uitstekend te handhaven in de kopgroep totdat hij materiaalpech kreeg. Meerdere malen moest hij van de fiets om de ketting terug te leggen en in dat licht gezien is een 16e stek een prima prestatie die het potentieel van Hielke andermaal laat zien. Bij de funklasse streden Erik, Wouter en trainee Daan de dag erna met 150 andere liefhebbers om de ereprijzen. Erik eindigde als 13e, Wouter als 26e en Daan als 46e. Al met al kunnen we weer terugkijken op een mooi NK en kijken sommigen van ons al uit naar 2017, het NK wordt dan verreden in de heuvels van Limburg.

Streetrace Nijeveen

Maandag 20 juni. Normaal een beetje uitpeddelen en herstel. Vandaag de streetrace in Nijeveen. 40 minuten rammen en lekker naar huis zou je zeggen. Niets is minder waar. Op deze gedenkwaardige dag waarop in deze tijd van het jaar nog nooit zoveel regen is gevallen besluiten we toch te gaan rijden. Waarom? Denk aan al die vrijwilligers en sponsoren die al weken met de voorbereidingen bezig zijn en natuurlijk het publiek dat een leuke wedstrijd wil zien. Vijf jongens denken er net zo over in de sportklasse, een kleine 40 in de fun. Hielke rijdt sterk naar een tweede plek, Ruud en Sander worden respectievelijk vier en vijf. Erg om laatst te worden? Leuk is anders maar je moet je plek kennen. Bij de Funklasse besluit Christiaan er snel vandoor te gaan en met succes. Bij het ter perse gaan van dit stuk lag hij eerste en was zijn voorsprong erg groot. Robert had het lastig en moest wat plekken laten in deze lastige omstandigheden. Nu lekker op de bank weten we dat we deze dag niet snel zullen vergeten en zijn we blij dat we gegaan zijn. Vrijwilligers, sponsoren en publiek, bedankt voor jullie inspanningen en tijd en we hopen jullie niet teleurgesteld te hebben.

Baggelhuizerplas Assen

19 Juni gaven de renners van het VH team acte de présence in Assen. Het rondje aan de Baggelhuizerplassen is een redelijk traditioneel parcours met mooie single tracks en een paar pittige klimmetjes. Sander en Dennis moesten vroeg uit hun bed om op tijd voor de start om 9:30u te zijn. De start verliep chaotisch maar pakte goed uit voor hen beiden en de gehele wedstrijd reden ze samen op een tiende plek. De laatste ronde maakte Dennis een kleins foutje waardoor Sander als 10e en Dennis als 11e over de finish kwam. Bij de masters 30+ reed Chris Jan lek en reed Ruud volgens hem een baggerrace. Toch wist hij als tiende te eindigen dus dat beloofd wat voor de wedstrijden waarin hij wel lekker zit en geen pech heeft. Hielke heeft na de gewonnen wedstrijd in Montferland een rustperiode achter de rug. Toch wist hij na een slechte start, op het eerste meetpunt lag hij rond de 30e plek, zich terug te vechten naar een derde plek. Deze leek hij vast te kunnen houden totdat hij door een stuurfoutje kwam te vallen. De zesde plek viel hem vervolgens ten deel. Bij de funklasse reed Wouter een sterke race, hij wist te eindigen als 11e. Robert eindige rond de 30e plek en heeft na zijn klaplong de weg omhoog weer te pakken.

post

In Memorian

MetVerslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze oud-teamgenoot,

Arjan Mos

Wij herinneren Arjan als een sterke, sportieve en lieve man. Totdat hij ernstig ziek werd, reed hij zijn wedstrijden en was altijd zeer behulpzaam.

Wij wensen Hennie, de kinderen en overige familieleden heel veel sterkte met dit grote verlies.

Namens het MTB racing team VisscherHolland,
Rein en Klaasje Gaastra

de renners en overige vrijwilligers van het team,
Namens directie en personeel Visscher Holland,
Fred Vriend

post

Seizoens opener Berlicum

Het seizoen 2016 is goed van start gegaan voor de meeste renners van VH. Bij de amateurs kon Hielke de hoge verwachtingen na aanleiding van zijn prestaties in de wintercompetitie waarmaken. Hij eindigde als 7e nadat hij even op een derde plaats had gelegen. Ervaring telt in deze klasses mee dus Hielke zal zeker nog kortere uitslagen gaan rijden. Bij de masters 30+ wist Ruud te verassen. Lange tijd lag hij op een vierde en later vijfde plek met in zijn wiel een concurrent die niet over kon of wilde nemen. Tijdens de sprint schoot Ruud uit de pedalen waarna de zesde plek zijn deel was. Chris Jan reed zijn eerste wedstrijd bij de 30+ netjes uit en eindigde als 33e. Bij de masters 40+ tenslotte schoten zowel Sander als Dennis als een raket in het startschot. Sander moest behoorlijk terrein prijsgeven maar eindigde toch nog als 17e, Dennis daarentegen was ontketend. Lange tijd reed hij voor plek vier maar door een valpartij kon hij niet meesprinten om deze positie. Hij werd uiteindelijk 6e. Volgende week staat Apeldoorn op de planning.