Nk nieuwkuijk Mtb 2016

Gewoon een wedstrijd maar toch ook weer niet. Elk jaar hetzelfde gevoel, elke jaar dezelfde spanning. Dit jaar werd het NK verreden in Nieuw Kuijk. De laatste weken hard getraind op start, draaien en keren en natuurlijk hard rijden. Ruud en Chris-Jan beten het spits af. Ruud kende een kopstart en wist zich in het veld ondanks fysiek problemen keurig stand te houden en reed naar een 15e plek, Chris-Jan eindigde als 27e. Vervolgens was het de beurt aan Dennis en Sander. Beiden hadden een goede start totdat Dennis een beuk kreeg en ver teruggeworpen werd. Hij knokte zich terug naar Sander en samen reden ze verder naar het groepje dat streed om positie zeven en toereed naar zes. Een foutje van een mederenner veroorzaakte een valpartijtje waar Sander bij betrokken raakte. Hierdoor kon hij in de eindsprint niet meedoen en eindigde als negende. Dennis verloor de eindsprint en eindigde als achtste. Prima prestaties dus. Hielke en Olaf mochten zich vervolgens bewijzen bij de amateurs. Olaf traint iets minder maar wist toch een prima race neer te zetten en eindigde als 17e. Hielke had een prima start en wist zich ook uitstekend te handhaven in de kopgroep totdat hij materiaalpech kreeg. Meerdere malen moest hij van de fiets om de ketting terug te leggen en in dat licht gezien is een 16e stek een prima prestatie die het potentieel van Hielke andermaal laat zien. Bij de funklasse streden Erik, Wouter en trainee Daan de dag erna met 150 andere liefhebbers om de ereprijzen. Erik eindigde als 13e, Wouter als 26e en Daan als 46e. Al met al kunnen we weer terugkijken op een mooi NK en kijken sommigen van ons al uit naar 2017, het NK wordt dan verreden in de heuvels van Limburg.

post

Koningscup Havelte

Dinsdagochtend 26 april, ik kijk naar buiten en zie een witte wereld. Toch hebben de renners van de 24e de koningscup gereden dus ik ben een beetje in de war……..
Op zondagochtend leken de weersomstandigheden ook niet al best, regen en hagel was voorspeld en het kwam ook maar niet zo erg als verwacht. De funklassers mochten het spits afbijten en Christiaan Last, Erik Bulsink en Wouter Heiligenberg stonden toch enigszins koud aan de start. Vanaf de start werd er hard gereden, Christiaan en Erik kwamen na de start in de top tien langs en wisten de rangorde snel te herstellen, Christiaan samen met Jorg Prins aan de kop, Erik op plek vier vlak erachter. Wouter reed ondanks gebrek aan training goed mee in de middenmoot. Uiteindelijk brak Christiaan tijdens de laatste beklimming en moest daardoor genoegen nemen met de 2e plek, Erik kwam als 4e binnen.
Daarna was het de beurt aan de 40+ categorie. Sander en Dennis hadden wederom een goede start, de trainingen hierop hebben effect. Sander kon aansluiten in de achtervolgende kopgroep, Dennis moest door een valpartij voor hem passen. De rest van deze wedstrijd liep voorspoedig, Sander werd 12e, Dennis 16e.
Bij de amateurs stonden Hielke en Olaf aan de start. Olaf moest zich van achteraan naar voren werken en deed dit heel goed, hij werd 16e. Hielke had na zijn sterke optreden in Oldenzaal (2e) wat last van zijn benen en vermoeidheid. Toch mengde hij zich aan de start in de strijd op het podium maar kon het hoge tempo niet helemaal bijbenen. Dankzij zijn sterke karakter wist hij zich toch knap de handhaven in de top tien, 10e.
De masters 30+ tenslotte kregen evenals de rest van het veld te maken met de vreemde weersomstandigheden. Ruud, Richard en Chris Jan zetten hun beste beentje voor. Chris Jan kreeg te maken met kettingmaleur en viel uit. Richard vorige week nog 3e op de weg reed een goede wedstrijd maar de weg is toch anders dan de mtb en hij moest wennen. Desondanks eindigde hij in het sterke veld op een 18e plek. Ruud tenslotte streed ook weer even mee om het podium maar kon dit net niet volhouden, de kou speelde hem ook parten. Uiteindelijk wist hij als 9e te finishen.
Al met al een goed weekend voor het team, dank voor alle steun van familie, bekenden en natuurlijk onze sponsoren.

post

Omloop blauwhuis

Vandaag heeft Richard
een omloop gereden in Blauwhuis .lekker beuken tegen de wind , En met een klein peloton mogen sprinten en dat voor niet sprinter niet slecht gedaan 😉

Hel van Groesbeek

Hielke dHeijs uit Meppel, is in”de Hel van Groesbeek” op een fraaie derde plaats geëindigd . Hij deeddat in de race over zeventig kilometer waar hij vanaf het begin goed voorin mee reed in een groot peloton van zo’n vierhonderd deelnemers. Tijdens deze wedstrijd starten de profs, elite, amateurs en recreanten gezamenlijk in een lang lint over een parcours van vijfendertig kilometer.
Alleen Tim Smeenge uit Assen en Bart Penning uit Uden waren nog een maatje te groot maar met deze derde plaats kon Hielke tevreden zijn.
Dat kon ook Sander van Gelderendie bij de veteranen een knappe vijfde plaats behaalde.
Op de honderden vijf kilometer een ware slijtageslag maar ook daar wisten de VH renners zich goed te weren.
Dennis Koster deed het goed met een dertiende plaats. Ruud Bosscha reed lek maar wist in het grote deelnemersveld toch nog drieëndertigste te worden dankzij een vlotte wielwissel.
Ook Chris-jan Otten begint beter in vorm te komen en wist zich nog net bij de eerste vijftig aankomenden te rijden.
De wedstrijd over de langste afstand werd gewonnen door de Zweed Soren Nissen.

post

In Memorian

MetVerslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze oud-teamgenoot,

Arjan Mos

Wij herinneren Arjan als een sterke, sportieve en lieve man. Totdat hij ernstig ziek werd, reed hij zijn wedstrijden en was altijd zeer behulpzaam.

Wij wensen Hennie, de kinderen en overige familieleden heel veel sterkte met dit grote verlies.

Namens het MTB racing team VisscherHolland,
Rein en Klaasje Gaastra

de renners en overige vrijwilligers van het team,
Namens directie en personeel Visscher Holland,
Fred Vriend

Mpl stappenbelt trophy Apeldoorn

MPL Stappenbelt trophy.

De renners van het Visscherholland team reden 2e paasdag in Apeldoorn de MPL stappenbelt trophy, een wedstrijd in het kader van de nationale competitie.
Op het door de aanhoudende regen mooie, maar zwaar geworden parcours deden de renners het opnieuw goed maar ook kende de ploeg op belangrijke momenten tegenslag anders hadden er zeker twee podiumplaatsen ingezeten.
Het overkwam  Ruud. Die samen met de Nederlands kampioen Eddy van IJzerdoorn uit Tiel en de Belg Gody Jacobs een mooie voorsprong hadden genomen op de rest van het peloton.
Op een ongunstige plaats op het parcours reed Ruud lek waardoor hij een achterstand op liep die niet meer goed te maken was en zo een topnotering moest laten liggen.
Hetzelfde overkwam Hielkedie samen met Yannick Runhart uit Ruinen, eveneens Nederlands kampioen bij de amateurs, Richard Feiken uit Smilde en Liwald Doornbos uit het Brabantse Berlicum op avontuur waren gegaan. De groep werkte goed samen tot Hielke lek reed en in de achtervolging moest. Helaas kwam hij tweehonderd meter tekort om een podiumplaats te bemachtigen maar zijn optreden geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Richard Feiken voor Liwald en Yannick.
Bij de veteranen een dertiende plaats voor Dennis op de voet gevolgd door Sander van Gelderen
In de funklasse een mooie vijfde plaats voor Erik Bulsink. en een tiende plaats voor Wouter.

post

Seizoens opener Berlicum

Het seizoen 2016 is goed van start gegaan voor de meeste renners van VH. Bij de amateurs kon Hielke de hoge verwachtingen na aanleiding van zijn prestaties in de wintercompetitie waarmaken. Hij eindigde als 7e nadat hij even op een derde plaats had gelegen. Ervaring telt in deze klasses mee dus Hielke zal zeker nog kortere uitslagen gaan rijden. Bij de masters 30+ wist Ruud te verassen. Lange tijd lag hij op een vierde en later vijfde plek met in zijn wiel een concurrent die niet over kon of wilde nemen. Tijdens de sprint schoot Ruud uit de pedalen waarna de zesde plek zijn deel was. Chris Jan reed zijn eerste wedstrijd bij de 30+ netjes uit en eindigde als 33e. Bij de masters 40+ tenslotte schoten zowel Sander als Dennis als een raket in het startschot. Sander moest behoorlijk terrein prijsgeven maar eindigde toch nog als 17e, Dennis daarentegen was ontketend. Lange tijd reed hij voor plek vier maar door een valpartij kon hij niet meesprinten om deze positie. Hij werd uiteindelijk 6e. Volgende week staat Apeldoorn op de planning.